Posted: Φεβρουαρίου 3, 2013 in Χωρίς κατηγορία

MΕ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΑΠΑΝΤΟΥΝ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ «ΑΘΗΝΑ»

 
Mε κατάληψη επ’ αόριστον του Αλεξάνδρειου ΤΕΙ Θεσσαλονίκης αποφάσισε να προχωρήσει τη Δευτέρα ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού του Ιδρύματος, αντιδρώντας στις αλλαγές που επιφέρει το σχέδιο «Αθηνά» για την αναμόρφωση του ακαδημαϊκού χάρτη, όπως ανακοινώθηκαν από τον υπουργό Παιδείας, Κων. Αρβανιτόπουλο.
«Οχι» στη συγχώνευση τμημάτων λέει και η διοίκηση του ΤΕΙ, κάνοντας λόγο για «συρρίκνωση του ιδρύματος κατά 60%».

Η διοίκηση του ΤΕΙ χαρακτηρίζει τις προτεινόμενες ανακατατάξεις «τουλάχιστον απρογραμμάτιστες» και ανορθολογικές και επισημαίνει ότι οδηγούν σε «απαξίωση» το ίδρυμα, με επιπτώσεις και στην οικονομία (βιομηχανία, αγροτοκτηνοτροφία) της ευρύτερης περιοχής, όπου παρέχει δυναμικό και τεχνογνωσία. Δηλώνει, δε, ότι θα σταθεί «στο πλευρό των καθηγητών, των φοιτητών και των οικογενειών τους».
Από την πλευρά του, ο σύλλογος διοικητικού προσωπικού υπογραμμίζει, μεταξύ άλλων, τα προβλήματα που συνεπάγεται η μεταφορά θέσεων και σπουδαστών σε άλλα ΤΕΙ (Φλώρινα, Σέρρες), επισημαίνοντας ότι «οι απαραίτητες συγχωνεύσεις» θα μπορούσαν να γίνουν και «εντός του ιδρύματος».
ΝΑΟΥΣΑ: «Η θέση μας να συνεχιστεί η λειτουργία του Πανεπιστημιακού Τμήματος Διοίκησης Τεχνολογίας στη Νάουσα είναι σταθερή και αδιαπραγμάτευτη», τονίζει σε δήλωσή του ο δήμαρχος Νάουσας, Αναστάσιος Καραμπατζός.
ΦΛΩΡΙΝΑ: Διοργανώθηκε σύσκεψη με όλους τους φορείς της πόλης για να συζητηθεί η σχεδιαζόμενη μεταφορά ενός τμήματος των ΤΕΙ Φλώρινας στην Καστοριά και ενός τμήματος του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στη Θεσσαλονίκη.
ΛΑΣΙΘΙ: Εντονες αντιδράσεις αφού δύο σχολές του ΤΕΙ Κρήτης που λειτουργούσαν στον Αγιο Νικόλαο και στην Ιεράπετρα απορροφώνται από τμήματα του ΤΕΙ στο Ηράκλειο.
Τα κόμματα
Διαμαρτυρίες υπάρχουν και από την πλευρά των κομμάτων.
ΣΥΡΙΖΑ: «Το έργο της αναμόρφωσης των ΑΕΙ είναι δημοκρατική υπόθεση των ανθρώπων τους και όχι των εντεταλμένων εκκαθαριστών της πολιτικής των Μνημονίων», καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.
ΠΑΣΟΚ: Η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του κινήματος, Εύη Χριστοφιλοπούλου, σημείωσε πως «το ΠΑΣΟΚ θα εξετάσει το σχέδιο που ανακοινώθηκε και θα παρουσιάσει συγκεκριμένες προτάσεις».
ΔΗΜΑΡ: «Η δική μας προσπάθεια δεν είναι μια άσκηση επί χάρτου για να μη θιγούν κατεστημένα συμφέροντα αλλά μια τολμηρή πρόταση που επιχειρεί να αντιμετωπίσει τις παθογένειες και να ατενίσει με αισιοδοξία το μέλλον», αναφέρεται στην ανακοίνωση
ΚΚΕ: «Το υπουργείο Παιδείας της συγκυβέρνησης, με το σχέδιο «Αθηνά» προσαρμόζει ακόμη περισσότερο την ανώτατη εκπαίδευση στις ανάγκες της κερδοφορίας των επιχειρήσεων, συνεχίζοντας στην κατεύθυνση του νόμου-πλαίσιο».
naftemporiki.gr
ΠΡΕΖΑ TV
3-2-2013

 
Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s