Αλλού τα…

Posted: Σεπτεμβρίου 25, 2012 in Χωρίς κατηγορία

Αλλού τα κακαρίσματα και αλλού η φοροδιαφυγή

 

Μια μεγάλη υπόθεση έρευνας για φοροδιαφυγή επιχειρηματικών ομίλων, φαίνεται να εξελίσσεται παράλληλα με το θόρυβο για ξέπλυμα μαύρου χρήματος από τους τρεις πολιτικούς. Η διάθεση μάλιστα αρκετών συγκροτημάτων Τύπου, να διογκώσουν την υπόθεση των Μειμαράκη, Βουλγαράκη, Λιάπη -για την οποία δεν είναι βέβαιο πως υπάρχουν εκτός από καταγγελίες και αποδεικτικά στοιχεία-, αφήνοντας απέξω την μεγάλη υπόθεση, δημιουργεί αρκετά ερωτηματικά.

Η ιστορία των καταγγελιών του επιχειρηματία Ιωσήφ Λιβανού, ξεκινάει το 2010. Ο επιχειρηματίας εμφανίστηκε στην Εισαγγελία Αθήνας και ζήτησε να καταθέσει για υπόθεση εκτεταμένης φοροδιαφυγής που αφορούσε δύο επιχειρηματικούς ομίλους. Του Γιάννη Καρούζου και του Βίκτωρα Ρέστη. Η Εισαγγελία ανέθεσε την υπόθεση στην εισαγγελέα Πόπη Παπανδρέου η οποία έδωσε εντολή στο ΣΔΟΕ να διερευνήσει την υπόθεση (άνοιγμα λογαριασμών, κίνηση χρημάτων κλπ).

Το 2011 ο Λιβανός πήγε εκ νέου στην Εισαγγελία και κατέθεσε στον Εισαγγελέα Ποινικής Δίωξης και όχι στην Παπανδρέου συμπληρωματική αναφορά στην οποία φαίνεται να εμπλέκει τα 3 πολιτικά πρόσωπα. Η αναφορά αυτή συσχετίστηκε με την παραγγελία για έρευνα και διαβιβάστηκε στο ΣΔΟΕ. Τον Φεβρουάριο του 2012, ο επιχειρηματίας Λιβανός ενημέρωσε τον εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος Γρηγόρη Πεπόνη. Τον Μάρτιο, η εισαγγελέας Παπανδρέου ενημερώθηκε πως υπάρχουν συμπληρωματικές καταγγελίες για πολιτικά πρόσωπα και έδωσε εντολή στο ΣΔΟΕ να κληθούν εκ νέου Λιβανός και Ζωγραφάκης (συνεταίρος του Καρούζου)  για να καταθέσουν και για τα πολιτικά πρόσωπα.

Ως την ημέρα της δημοσιοποίησης των καταθέσεων Λιβανού-Ζωγραφάκη, η εισαγγελία δεν είχε ενημερωθεί από το ΣΔΟΕ για τα αποτελέσματα της έρευνας των Οικονομικών στοιχείων.

Κύκλοι της εισαγγελίας, χαρακτηρίζουν την δημοσιοποίηση των στοιχείων κομμάτι ενός παιχνιδιού επιχειρηματικών κύκλων, την ώρα που το ΣΔΟΕ έχει αποψιλωθεί στερώντας τη δυνατότητα από τους εισαγγελείς να παίρνουν έγκαιρα στοιχεία και να ασκούν όταν απαιτείται διώξεις. Τονίζουν επίσης πως η μεγάλη υπόθεση φοροδιαφυγής που ερευνάται, είναι αυτή που αφορά τον Όμιλο Ρέστη και για την οποία υπάρχει σχετικό πόρισμα του ΣΔΟΕ.

Η εισαγγελέας Παπανδρέου, είναι από τους εισαγγελείς που διεκπεραίωσαν την έρευνα για τον Άκη Τσοχατζόπουλο (μοναδική περίπτωση προφυλάκισης πολιτικού προσώπου) και ανήκει στην ομάδα κρούσης της Εισαγγελίας που χειρίζεται τις μεγαλύτερες υποθέσεις διαφθοράς.

KOUTIPANDORAS.GR

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s