ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑΣ ΓΙΑ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΗΟΤ DOC ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΔΕΗ

Posted: Αύγουστος 7, 2012 in Χωρίς κατηγορία

 

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης διέταξε η προϊσταμένη της εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Ελένη Ράικου με αφορμή δημοσίευμα του περιοδικού HOT DOC για σκανδαλώδη διαγωνισμό στη ΔΕΗ.
Όπως αποκαλύπτει το HOT DOC, στο τεύχος που κυκλοφορεί, στο εσωτερικό της ΔΕΗ λειτουργεί κύκλωμα που λυμαίνεται εδώ και χρόνια το δημόσιο χρήμα, με αδιαφανείς και φωτογραφικούς διαγωνισμούς και απευθείας αναθέσεις.
Στην προκειμένη περίπτωση, το σκάνδαλο αφορά δύο συμβάσεις της Διεύθυνσης Παραγωγής Νησιών (ΔΠΑΝ) για την ανάθεση δύο έργων τα οποία κοστολογήθηκαν σε 1.706.625 και 1.157.148 εκατομμύρια ευρώ αντίστοιχα.
Η ανάθεση των έργων έγινε «με τη διαδικασία των διαπραγματεύσεων χωρίς δημοσίευση προκήρυξης», ενώ εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι το έργο διενεργήθηκε από τη ΔΠΑΝ και όχι από τη Διεύθυνση Υλικού και Προμηθειών Παραγωγής (ΔΥΠΠ) ή τη Γενική Διεύθυνση Παραγωγής, όπως συμβαίνει συνήθως για ποσά άνω των 100.000 ευρώ. Με τον τρόπο αυτό οι ιθύνοντες της εν λόγω διεύθυνσης της υπηρεσίας πέτυχαν να δώσουν το έργο σε εταιρεία της αρεσκείας τους, φουσκώνοντας παράλληλα το τίμημα κατά το δοκούν.
Και αυτό διότι σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε το ΗΟΤ DOC, με βάση τις ανώτατες τιμές της αγοράς, το συνολικό τίμημα δεν θα έπρεπε να ξεπερνά σε καμία των περιπτώσεων το 1,8 εκατ. ευρώ και για τις δύο συμβάσεις.
Ενδεικτική είναι και η αντίδραση της Διεύθυνσης Σχεδιασμού Απόδοσης και Ελέγχου της ΔΕΗ, για το έργο. Σε υπόμνημά της, αναφέρεται σε σοβαρές παρατυπίες και πρότεινε την αλλαγή πολιτικής στον τρόπο της ανάθεσης. Ωστόσο, κανείς από τους ιθύνοντες την έλαβε σοβαρά υπ όψιν.
http://www.koutipandoras.gr/?p=23846
ΠΡΕΖΑ TV
7-8-2012
Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s