ΠΟΣΟ ΒΛ…

Posted: Ιουλίου 23, 2012 in Χωρίς κατηγορία

 

ΠΟΣΟ ΒΛΑΚΑ ΣΕ ΘΕΩΡΟΥΝ ΕΛΛΗΝΑ….!!!

 

ΠΟΣΟ ΒΛΑΚΑ ΣΕ ΘΕΩΡΟΥΝ ΕΛΛΗΝΑ….!!!

144

 

 

11

 

 

 

 

 

 

Θα επανέλθω για άλλη μια φορά σε προσωπική μου εμπειρία και αυτή τη φορά αφορά πάλι στην περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων στην Αθήνα το 2004.

Όπως έχω ξαναγράψει σε παλαιοτέρα σχόλια μου, αυτή την περίοδο ήμουν από τους βασικούς συντελεστές της λειτουργία του Ολυμπιακού Χωριού και συγκεκριμένα των Ηλεκτρομηχανολογικών Εγκαταστάσεων.

Με την ευκαιρία του σημερινού φαινομένου όχι μόνο των αποκωδικοποιητών αλλά και των συνδρομητικών καναλιών στη χώρα μας έχω να αναφέρω τα παρακάτω.

Κατά την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων στο Ολυμπιακό Χωριό είχαμε εγκαταστήσει ένα νέο σύστημα για την λήψη τηλεοπτικού σήματος το οποίο το ονομάζαμε «καλωδιακή τηλεόραση» και ερχόταν στο διαμέρισμα μέσο ενός καλωδίου του ΟΤΕ οπότε δεν ήταν απαραίτητη ούτε η κεραία η κάποιο δορυφορικό πιάτο, αλλά ούτε και αποκωδικοποιητής για κάποια συνδρομή η κάτι διαφορετικό.

Με αυτό το σύστημα υπήρχε η δυνατότητα λήψης όλων των τηλεοπτικών καναλιών του πλανήτη, περίπου 700.000 που εκπέμπουν μέσω δορυφόρων.

Το κόστος εγκατάστασης του είναι όσο το κόστος ενός καλωδίου του ΟΤΕ από το ΚΑΦΑΟέως την κατοικία, δηλαδή περίπου 50 ευρώ.

Από εκεί και πέρα ο κάθε πολίτης επιλέγει μια γκάμα καναλιών που επιθυμεί να συνδέεται και πληρώνει αντίστοιχα ένα χαμηλό τίμημα στον ΟΤΕ γιατί κάνει χρήση στα δίκτυα του.

Σήμερα αντί να εφαρμόσουν το σύστημα της καλωδιακής τηλεόρασης που είχαμε στο Ολυμπιακό Χωριό το καταργήσανε επαναφέροντας την συμβατική τηλεόραση με τις κεραίες, συνδρομές στη NOVA , FILMNET, κλπ, ξεζουμίζοντας τον κόσμο σε καθημερινή βάση και μάλιστα υπέρ των ιδιωτών επιχειρηματιών, απαξιώνοντας τις υπηρεσίες και αξιοποιώντας τα Κρατικά Μέσα ( δίκτυα του ΟΤΕ και δορυφόρο).

Με τους αποκωδικοποιητές έγινε μια αρπαχτή 400.000 εκατομμύρια ευρώ, και σε 20 μέρες θα γίνει μια ακόμα περίπου ίδια ως που τελικά θα αρπάξουν 1.000.000.000 δίς ευρώ οι επιτήδειοι.

Ξέχωρα από τις σταθερές αρπαχτές που γίνονται κάθε μήνα από τα συνδρομητικά κανάλια.

Σε χώρες προηγμένες όπως οι ΗΝΩΜΕΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ, ΓΑΛΛΙΑ, ΑΓΓΛΙΑ, ΔΑΝΙΑ, ΟΛΑΝΔΙΑ, ΝΟΡΒΗΓΙΑ, ΣΟΥΗΔΙΑ, ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ κλπ τέτοιες πρακτικές είναι αδιανόητες.

Η Πλάκα είναι ότι όχι μόνο το υπάρχον σύστημα δεν καταργείται, δηλαδή η κεραία ενισχυτές , μίκτες, κλπ, αλλά προστίθεται και ένα ακόμα εξάρτημα για την βελτίωση του σήματος.

Μην ξεχνάμε ότι με μια καλή εγκατάσταση του συστήματος δεν υπήρχε σοβαρό πρόβλημα της εικόνας.

Μπορεί κάποιος κυβερνητικός να μας απαντήσει γιατί δεν προωθείται η πάμφθηνη καλωδιακή τηλεόραση;

Μην ξεχνάμε την προπαγάνδα των γνωστών ΜΜΕ για την εξαγορά των αποκωδικοποιητών…λέτε να προσδοκούν σε όφελος;

Τρέξε «βλάκα» Έλληνα να προμηθευτείς τον αποκωδικοποιητή , δεν πρέπει να χάσεις την «έγκυρη» ενημέρωση…..

Γράφει ο Περικλής Αθανασόπουλος στο thoureios

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s