Προφυλα…

Posted: Ιουλίου 3, 2012 in Χωρίς κατηγορία

Προφυλακιστέοι οι 2 ιερείς στα Φάρσαλα που υπεξαίρεσαν 700.000 ευρώ

Δημοσιευμένο στις 3 Ιουλ 2012 | ΡΕΠΟΡΤΑΖ-ΕΙΔΗΣΕΙΣ | Συντάκτης:

Προφυλακίστηκαν οι δύο ιερείς από τα Φάρσαλα με την κατηγορία της υπεξαίρεσης 690.000 ευρώ, από τις μισθοδοσίες του πρώτου εξαμήνου του 2012 της Μητρόπολης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων. Οι δύο κατηγορούμενοι απολογήθηκαν στον ανακριτή τη Δευτέρα και στη συνέχεια, με τη σύμφωνη γνώμη και του εισαγγελέα, οδηγήθηκαν στις φυλακές.

Οι δυο ιερείς 36 και 38 ετών οι οποίοι ήταν υπεύθυνοι μισθοδοσίας για τη Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδας και Φαναριοφερσάλων, κατηγορούνται ότι πλαστογραφούσαν έγγραφα και εισέπρατταν για λογαριασμό τους μεγάλα ποσά. Κατά τον έλεγχο που πραγματοποιήθηκε προ εικοσαημέρου περίπου στις μισθοδοτικές καταστάσεις της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων που έχουν κοινοποιηθεί στη Δ.Ο.Υ. Φαρσάλων, βάσει των οποίων καταβάλλονται οι μισθοί του εφημεριακού κλήρου του Δήμου Φαρσάλων, διαπιστώθηκαν ύποπτες παρεμβάσεις και αλλοιώσεις στα αναγραφόμενα ποσά.Μάλιστα στις 25 Ιουνίου οι δύο προφυλακισθέντες ιερείς κατέθεσαν στην Δ.Ο.Υ. Φαρσάλων πλαστογραφημένη κατάσταση μισθοδοσίας επιδόματος ιερέων της επαρχίας Φαρσάλων η οποία εμφάνιζε προβλεπόμενη κρατική δαπάνη αξίας 28.864 ευρώ αντί του ορθού 8.864 ευρώ.

Στην κατοχή των δύο ιερέων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των 20.000 ευρώ, μία προσωπική σφραγίδα του 38χρονου ιερέα και μία σφραγίδα της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλιώτιδας και Φαναριοφερσάλων.

Σε νομότυπη έρευνα στην οικία του 36χρονου ιερέα βρέθηκε και κατασχέθηκε μεγάλος αριθμός πρωτότυπων μισθοδοτικών καταστάσεων.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι δύο συλληφθέντες χρησιμοποιώντας την ίδια μέθοδο υπεξαίρεσαν συνολικά χρηματικό ποσό 690.000 ευρώ κατά τις μισθοδοσίες του πρώτου εξαμήνου του 2012 (από Ιανουάριο έως και Ιούνιο).

koutipandoras.gr

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s