Απεργοί …

Posted: Μαΐου 31, 2012 in Χωρίς κατηγορία

Απεργοί Χαλυβουργίας: Σταθερά στο απεργιακό τους πόστο 7 μήνες!

Σταθερά στην πύλη της χαλυβουργίας περιφρουρώντας την απεργία τους οι εργαζόμενοι της «Ελληνικής Χαλυβουργίας» στον Ασπρόπυργο συνεχίζουν το σκληρό αγώνα που κλείνει σήμερα 7 ολόκληρους μήνες στηριγμένοι στην αλληλεγγύη της εργατικής τάξης της χώρας και των λαϊκών ανθρώπων.

Οι χαλυβουργοί παραμένουν ενωμένοι και ατσαλωμένοι όπως ξεκίνησαν, και το απέδειξαν και στην πρόσφατη Γενική Συνέλευση την περασμένη Δευτέρα, όπου και πάλι με συντριπτική πλειοψηφία αποφάσισαν να συνεχίσουν την απεργία μέχρι την επαναπρόσληψη των 119 απολυμένων.

Το ίδιο έδειξαν με τη μαζική τους παρουσία προχθές στα δικαστήρια στο πλευρό της διοίκησης του σωματείου τους στην προσπάθεια της εργοδοσίας να ποινικοποιήσει τον αγώνα τους με αγωγή που έχει καταθέσει και ζητάει να κηρυχθεί η απεργία παράνομη και καταχρηστική. Οι απεργοί χαλυβουργοί αναμένουν την απόφαση του δικαστηρίου την ερχόμενη βδομάδα, ενώ την Τρίτη 5 Ιούνη, στις 10 το πρωί, ορίστηκε από το υπουργείο Εργασίας να γίνει νέα τριμερή συνάντηση μετά από πίεση που άσκησε το σωματείο.

Αλληλεγγύη από τους Γερμανούς εργάτες

Ταυτόχρονα με τον αγώνα των χαλυβουργών συνεχίζεται να εκφράζεται με κάθε τρόπο και από παντού μια πρωτόγνωρη αλληλεγγύη. Οπως ανακοινώθηκε, εργαζόμενοι από τη Γερμανία έστειλαν 7.000 ευρώ ως πρώτη δόση από τις 12.000 που έχουν συγκεντρώσει μέχρι τώρα.

Χρήματα που συγκεντρώθηκαν μετά και από πρόσφατη επίσκεψη αντιπροσωπείας απεργών χαλυβουργών στη Γερμανία όπου παρευρέθηκαν στην Παγκόσμια Διάσκεψη Συνδικαλιστών Σιδηροβιομηχανίας και τα συνδικάτα που συμμετείχαν και εκπροσωπούν εκατομμύρια εργαζομένους στις χώρες τους, δεσμεύτηκαν ότι θα μεταφέρουν τον αγώνα των χαλυβουργών στους εργάτες των χωρών τους.

Παρευρέθηκαν ακόμα σε εκδήλωση της Διεθνούς Αλληλεγγύης στο Gelsenkirchen, στη μεγαλύτερη βιομηχανική περιοχή της Γερμανίας όπου οι εργαζόμενοι τους δέχτηκαν με ενθουσιασμό, ζήτησαν να μάθουν για την απεργία τους δηλώνοντας ταυτόχρονα την αμέριστη συμπαράστασή τους, και τη δέσμευσή τους να διαδώσουν στους Γερμανούς εργάτες τα μηνύματα της απεργίας.

Τη συμπαράσταση και αλληλεγγύη τους στον αγώνα των χαλυβουργών εκφράζουν φοιτητές και σπουδαστές που σε κοινό ψήφισμα το οποίο ενέκριναν μέσα από τα Διοικητικά Συμβούλια και τις Γενικές τους Συνελεύσεις καταγγέλλουν την προσπάθεια ποινικοποίησης του αγώνα τους.

Το ψήφισμα υπερψηφίστηκε στα ΑΕΙ της Αθήνας από τα ΔΣ των φοιτητικών συλλόγων: Χημικού, Βιολογικού, Γεωλογικού, Φαρμακευτικής, Σλαβικών Σπουδών, Χημικών Μηχανικών, Μαθηματικού και στα ΤΕΙ της Αττικής, από τα ΔΣ των σπουδαστικών συλλόγων: ΣΓΤΚΣ, ΣΤΕΦ Πειραιά, ΣΤΕΤΡΟΔ, ΣΔΟ Αθήνας.

ΠΗΓΗ: Ριζοσπάστης

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s