«Αναστο…

Posted: Μαΐου 18, 2012 in Χωρίς κατηγορία

«Αναστολή της εξυπηρέτησης του χρέους εάν διακοπεί το πρόγραμμα χρηματοδότησης»

Με αναστολή της εξυπηρέτησης του χρέους σε περίπτωση που και οι δανειστές διακόψουν το πρόγραμμα χρηματοδότησης της Ελλάδας, εκτιμώντας πάντως ως «μικρή» την πιθανότητα να συμβεί κάτι τέτοιο προειδοποιεί με δηλώσεις του στη Wall Street Journal o Αλέξης Τσίπρας. Η αμερικανική έκδοση περιγράφει ότι με τις δηλώσεις αυτές ο κ. Τσίπρας «πετάει το γάντι» που μπορεί να προκαλέσει εντάσεις μεταξύ Ελλάδας και πιστωτών της.

Μία οικονομική κατάρρευση της Ελλάδας θα προκαλέσει ντόμινο και στην υπόλοιπη Ευρώπη, επεσήμανε ο Αλέξης Τσίπρας, τον οποίο η εφημερίδα αναφέρει ως «πιθανό επόμενο πρωθυπουργό της χώρας».
Αντιθέτως, σημειώνει ο κ.Τσίπρας, η Ευρώπη θα πρέπει να υιοθετήσει μία περισσότερο αναπτυξιακή πολιτική για να σταματήσει την ύφεση στην Ελλάδα και να εμποδίσει αυτό που ο ίδιος ονομάζει ως «ανθρωπιστική κρίση με την οποία βρίσκεται αντιμέτωπη η χώρα».

«Η πρώτη μας επιλογή είναι να πείσουμε τους Ευρωπαίους εταίρους μας, ότι, προς το δικό τους συμφέρον, δεν πρέπει να σταματήσει η χρηματοδότηση της χώρας», ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.
«Η Ελλάδα δεν προτίθεται να προβεί σε μονομερείς ενέργειες, αλλά αν το κάνουν οι πιστωτές, με άλλα λόγια αν διακόψουν την οικονομική βοήθεια προς τη χώρα, τότε θα σταματήσουμε να πληρώνουμε το χρέος μας», υπογράμμισε ο κ.Τσίπρας.

«Ο,τι και να κάνουμε τα πράγματα θα είναι δύσκολα. Αλλά ταυτόχρονα θα είναι δύσκολα και για όλη την Ευρώπη, διότι το ευρώ θα καταρρεύσει, εάν διακοπεί η χρηματοδότηση της Ελλάδας. Και οι δύο πλευρές πρέπει να κάνουν ένα βήμα πίσω, προτού φτάσουν σε αυτό το σημείο και να βρουν μία ευρωπαϊκή λύση», ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Το νόμισμά μας είναι το ευρώ και δεν είναι εύκολο να διακοπεί αυτός ο σύνδεσμος. Εξοδος από το ευρώ θα σημαίνει πολλαπλές αρνητικές επιπτώσεις. Δεν είναι κάτι που επιθυμούμε, δεν είναι κάτι που αναζητούμε», κατέληξε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s