Posted: 16 Μαρτίου, 2012 in Χωρίς κατηγορία

Στις 17 & 18/ 3 η ομάδα Lost Circus θα μας συστήσει τον «Άνθρωπο Ορχήστρα» μια τρυφερή παράσταση για μικρούς και μεγάλους με πρωταγωνιστές το μουσικό πριόνι, το ανεμόφωνο, τον μουσικό ιπτάμενο δίσκο, το αιθερόφωνο κι άλλα 23 περίεργα και σπάνια μουσικά όργανα (στον Δαναό με € 9.)

Το ίδιο Σάββατο, 17/3 εκρηκτικοί κι ενδιαφέροντες μουσικοί θα δώσουν ραντεβού στο Βυρσοδεψείο, το παλιότερο του είδους του στα Βαλκάνια και τον τελευταίο χρόνο και μια από τις πιο underground θεατρικές σκηνές της πόλης. Οι: Lost Bodies, The Boy, Putsum, Egg Hell, Flesh United, Syndrome94, Cube, Voltnoi και Dj Dead Gum θα μαρσάρουν με garage, indie, post avant gard, post rock και dance ήχους. Ένα φεστιβάλ με ελεύθερη είσοδο κι ώρα έναρξης στις 21:30.

 

Από τις 21- 24/3 αλλά και στις 26/3 θα έχουμε το Moving Silence Festival, ένα φεστιβάλ αφιερωμένο στην βωβή εικόνα και τον πειραματικό ήχο- μια μικρή γιορτή του σινεμά της μουσικής και του πειραματισμού του ήχου με την εικόνα. Νέες οπτικοακουστικές εμπειρίες με μουσικούς από την Αθήνα και το Βερολίνο στο Goethe Institut-Athen και το C.A.M.P.

Στις 22/3 στις 19:30 με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης, το Ίδρυμα Ευγενίδου θα τιμήσει την Κική Δημουλά. Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να ακούσει την ποιήτρια να απαγγέλλει ποιήματά αλλά κι αναλύσεις πάνω στο έργο της από τους: Δημήτρη Νανόπουλο (Καθηγητής Θεωρητικής Φυσικής και Ακαδημαϊκός) Θανάση Νιάρχο (ποιητή και εκδότη) κ.α Στην εκδήλωση συμμετέχουν κι οι ηθοποιοί Μαρίνα Ψάλτη και κ. Χριστόφορος Παπακαλιάτης που θα απαγγείλουν ποίηση της Δημουλά, αλλά και το μουσικό συγκρότημα ΑΝΕΜΟΣ, που κι αυτό έχει εμπνευστεί και μελοποιήσει έργα της (είσοδος ελεύθερη με δελτία προτεραιότητας).

 

Τέλος, στις 23/3 η Διεπιστημονική Εταιρεία Ψυχολογικής Παρέμβασης διοργανώνουν την ενδιαφέρουσα Επιστημονική Ημερίδα «Μουσική και Δημιουργικότητα στη Ψυχιατρική» και θέμα τις κλινικές εφαρμογές της μουσικοθεραπείας στο Αμφιθέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης (οι εγγραφές θα ξεκινήσουν από τις 15:30 κι η είσοδος είναι ελεύθερη).

 

athensvoice

Σχολιάστε