Posted: Δεκέμβριος 30, 2011 in Χωρίς κατηγορία

Απεργία 3/1/12 στην Notos Com

24ωρη Πανελλαδική Απεργία στην Notos Com ενάντια στην επιβολή συστήματος εκ περιτροπής εργασίας

Η απάντηση των εργαζομένων της Notos Com στην μονομερή και αιφνιδιαστική – εν μέσω Χριστουγέννων – επιβολή συστήματος εκ περιτροπής εργασίας από τα αφεντικά τους και στην άθλια ανακοίνωση της Διοίκησης του Ομίλου είναι προειδοποιητική 24ωρη πανελλαδική ΑΠΕΡΓΙΑ την Τρίτη 3/1/12, πρώτη ημέρα εφαρμογής των μέτρων. Την απόφαση έλαβαν προχθές τα 3 επιχειρησιακά Σωματεία από κοινού. Χθες εξέδωσαν ανακοίνωση η οποία διαμοιράζεται σε όλους τους εργαζόμενους του Ομίλου. Στήριξη στην απεργία ανακοίνωσε η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων και το ΕΚΑ (που από το πρωί κλιμάκιά τους διαμοιράζουν έντυπα ενημέρωσης προς του καταναλωτές στα καταστήματα Notos) καθώς και η γραμματεία εμπορίου του ΠΑΜΕ με χθεσινή ανακοίνωσή της. Παράλληλα χθες ανακοίνωσε συμμετοχή και στήριξη της απεργίας ο Σύλλογος Εργατοϋπαλλήλων Αθήνας και ο Σύλλογος του Πειραιά.

Τα προηγούμενα χρόνια, παρότι στα καταστήματα του Ομίλου συνέβαιναν χρόνιες και πολλές παρατυπίες αναφορικά με τα εργατικά δικαιώματα, είχε εξασφαλισθεί μια επίπλαστη εργασιακή ειρήνη λόγω του ότι η επιχείρηση τηρούσε στο ακέραιο τις οικονομικές παραμέτρους της κλαδικής σύμβασης. Με την ανάλγητη αυτή επίθεση της εργοδοσίας η εργασιακή ειρήνη έσπασε. Οι εργαζόμενοι στο Notos γνωρίζουν πολύ καλά ότι (λόγω της ηγετικής θέσης του Ομίλου στον κλάδο του εμπορίου και λόγω των διασυνδέσεων των μετόχων του Ομίλου με τους συνδέσμους των Εμπόρων και των Βιομηχάνων) η επίθεση που δέχονται αποτελεί το πρόπλασμα για μια γενική επίθεση σε όλους τους εργαζόμενους στον κλάδο και δείχνουν αποφασισμένοι να εξαντλήσσουν όλα τα περιθώρια αγώνα.

Προηγούμενη ενημέρωση: http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1365059

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση των επιχειρησιακών σωματείων:

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ NOTOS.COM ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ NOTOS.COM ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ Ν. ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ NOTOS.COM HOLDINGS

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,

Τα «κάλαντα» της Διοίκησης Notos.Com επιφύλασσαν μείωση των εισοδημάτων μας για τη νέα χρονιά. Καταγγέλουμε την αδιαλλαξία αλλά και τον εκβιασμό της Διοίκησης απέναντί μας. Στη δήθεν «ένδειξη καλής θέλησης» της Διοίκησης που μας κάνει χάρη που δεν μας απολύει, αλλά μας οδηγεί σταδιακά και μεθοδευμένα στη φτώχεια απαντάμε αποφασιστικά «ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ».

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,

Σας ενημερώνουμε ότι με την επίκληση της κρίσης και στη λογική που οι επιχειρηματίες αναπτύσσουν «βρήκαμε παπά να θάψουμε καμιά 10ριά…», η εταιρεία Notos.Com απαιτεί θυσίες από όλους εμάς, ξεχνώντας ηθελημένα ότι λίγα χρόνια πριν, καρπωνόντουσαν τα τεράστια κέρδη τους, δημιουργώντας πλούτο που δεν τον μοιραζόντουσαν με όλους και όλες εμάς αλλά έκαναν επεκτάσεις σε νέες κερδοφόρες δραστηριότητες.

Σας ενημερώνουμε επίσης, ότι κανένας ουσιαστικός διάλογος και καμία διαβούλευση δεν έγινε με τα Σωματεία μας – όπως η Διοίκηση επικαλέιται – και πληροφορούμε τους κυρίους της Διοίκησης ότι γνωρίζουμε καλά τα τερτίπια της δημιουργικής λογιστικής και το πως με τη λογιστική και τους αριθμούς μπορούν να παίξουν και να κάνουν το άσπρο … μαύρο.

Ταυτόχρονα, η προσπάθεια του δήθεν εφησυχασμού που εικονικά προσπαθεί να εμφανίσει η Διοίκηση στο κλείσιμο της επιστολής της είναι μάλλον παραπλανητική και φαρισαϊκή αφού μας λέει ότι «δεν σχεδιάζει κανένα άλλο μέτρο που θα επιβαρύνει τους εργαζόμενους» ΕΑΝ επαληθευθούν οι προβλέψεις της Διοίκησης σχετικά με την σταδιακή έξοδο από την ύφεση και την ανάκαμψη της αγοράς και ΕΑΝ εφαρμοσθεί το σύστημα της εκ περιτροπής απασχόλησης!

Κύριοι της Διοίκησης, δεν τσιμπάμε! Και δεν τσιμπάμε γιατί ξέρουμε ότι πάλι εμείς θα πληρώσουμε το λογαριασμό όταν δεν θα επαληθευθούν οι προβλέψεις σας. Να ξέρετε τέλος, (βέβαια το ξέρετε πολύ καλά…) ότι λόγω των περικοπών που το σύνολο των εργοδοτών κάνει στους εργαζόμενους όλων των κλάδων, δημιουργείται η ύφεση στην αγορά και άρα η μείωση της αγοραστικής μας δύναμης. ΜΗΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΝΕΤΕ λοιπόν ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ!

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,

ΑΠΟΡΡΙΠΤΟΥΜΕ τις προτάσεις της Διοίκησης και την ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ ότι επικαλείται διαβούλευση που ποτέ δεν έγινε.

Οφείλουμε, τέλος, να ενημερώσουμε τις φίλες και τους φίλους καταναλωτές, ότι στα καταστήματα του Notos.Com επιχειρείται μια παράνομη – μονομερής αλλαγή των εργασιακών σχέσεων μέσα από εκβιαστικά διλήμματα με παράλληλη δραματική μείωση των εισοδημάτων των εργαζομένων σε αυτά και τους ζητάμε να επανακαθορίσουν την καταναλωτική τους πρακτική σε σχέση με όσα συμβαίνουν εις βάρος μας.

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,

Στην αδιαλλαξία της επιχείρησης εμείς απαντάμε με 24ΩΡΗ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ την ΤΡΙΤΗ 3/1/2012.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να συμμετέχουν μαζικά και αποφασιστικά στον ΔΙΚΑΙΟ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ!

ΔΕΝ ΜΟΙΡΑΣΤΗΚΑΜΕ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ

ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ

ΣΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ Η ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ

ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ Η ΝΙΚΗ

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s