Η απάντηση της 3ης Μπιενάλε της Αθήνας στην ΕΡΤ

Posted: Νοέμβριος 1, 2011 in Χωρίς κατηγορία

Για το διαφημιστικό σποτ που δεν προβλήθηκε

Με σημερινή ανακοίνωσή της, η 3η Μπιενάλε της Αθήνας, απαντά στην ΕΡΤ-χορηγό επικοινωνίας της φετινής διοργάνωσης- που αρνήθηκε την προβολή του διαφημιστικού της σποτ ότι «το σποτ του Γιώργου Ζώη συνιστά ένα εξαιρετικής ποιότητας και αισθητικής έργο».

«Μία μικρή ταινία, που σε μόλις έξι πλάνα επιτυγχάνει όχι μόνο να συμπυκνώσει την εικόνα της εκρηκτικής κατάστασης της Αθήνας σήμερα, αλλά και να εκφράσει την τρομακτική πίεση που υφιστάμεθα όλοι υπό τις πρωτοφανείς και αβέβαιες εξελίξεις» προστίθεται στην ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται ότι Μπιενάλε της Αθήνας παρέδωσε στην ΕΡΤ το διαφημιστικό σποτ, που σκηνοθέτησε ο βραβευμένος Γιώργος Ζώης, προκειμένου να προβάλλεται από τον σταθμό καθ΄ όλη τη διάρκεια της έκθεσης με τίτλο «Μπιενάλε Αθήνας 2011 ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ», που διεξάγεται στη Διπλάρειο Σχολή (Πλατεία Θεάτρου), στο Κέντρο Τεχνών και στο Μουσείο «Ελευθέριος Βενιζέλος» (Πάρκο Ελευθερίας) έως τις 11 Δεκεμβρίου.

Με αφορμή τη μη μετάδοση από το δίκτυό της του σποτ, η ΕΡΤ είχε εκδώσει ανακοίνωση, με την οποία σημείωνε ότι «το νομοθετικό πλαίσιο στο οποίο λειτουργεί, δεν επιτρέπει μεταξύ άλλων τη μετάδοση μηνυμάτων που περιέχουν στοιχεία βίας ή ενθαρρύνουν συμπεριφορές επιζήμιες για την υγεία και την ασφάλεια ή θίγουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Το ως άνω νομοθετικό πλαίσιο είναι γνωστό και θα έπρεπε να το γνωρίζουν όσοι ασχολούνται με την παραγωγή διαφημιστικών μηνυμάτων».

Από την πλευρά της, η Μπιενάλε της Αθήνας «θεωρεί ότι η ΕΡΤ, λειτουργώντας υπό συγκεκριμένο νομοθετικό πλαίσιο και ακολουθώντας τις προαναφερθείσες νομικές διατάξεις, προσπάθησε να διαφυλάξει το συμφέρον της και όχι να βλάψει το κοινό, τον δημιουργό ή τη φετινή διοργάνωση. Μολαταύτα, η Μπιενάλε της Αθήνας έχει ιδρυθεί από δημιουργούς και έχει ως κύριο μέλημα την υποστήριξη και την ανάδειξη της καλλιτεχνικής δημιουργίας, ιδιαιτέρως σε μια εποχή κατά την οποία η δημοκρατία του κοινού γούστου και οι παράλογοι νομικοί βρόγχοι είναι ικανοί να σταματήσουν – έστω και προληπτικά – την ελεύθερη δημιουργική έκφραση».

newsbeast.gr

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s